VALPKURS

Lilla Juni 9 veckor 2015. Spårmarkens Jolin

Valpens mest formbara tid är mellan 8 – 12 veckor.
 En hund är av naturen mycket formbar under hela sitt liv, men valptiden är ovärderlig för att  forma valpen till en fantastisk familjemedlem och en härlig träning/tävlingskompis.

Exempel på färdigheter som underlättar för såväl hund som hundägare:

Att kunna gå fint i koppel

Att kunna umgås avspänt med andra hundar

Att kunna jobba i rätt sinnesstämning

Att tycka att träning är en rolig och värdefull lek

Att vilja samarbeta med ägaren


Vi tränar enligt 3T  = Tajming. Tålamod. Tydlighet.

Eftersom valparna är så unga orkar de inte så mycket och blir blir fort trötta. Kursen är upplagd efter dessa förutsättningar

Vi tränar bland annat:

  • Lugn i passivitet
  • Rätt sinnesstämning för en uppgift
  • Umgänge med andra valpar
  • Kontakt
  • Nosövningar
  • Trygghetsövningar
  • Inkallning
  • Övriga önskemål (i mån av tid)

Vi kommer att dela in valparna i grupper efter ålder

Tid: 2 timmar.  Tre tillfällen

Pris: 600 kr

KRAV: Grundvaccinerad enl. SKK regler

Start: Kursen börjar när vi vet elevunderlaget. Info kommer att skickas ut 2 – 3 veckor i förväg.

Plats: I och omkring Ekshärad. Kursplan kommer att skickas ut i god tid.  Du som vill gå kurs med din valp får gärna vara med och påverka innehållet – komma med önskemål.


ANMÄLAN: Anmälan är bindande. Anmälan innebär att du har rätt att ångra din anmälan inom 14 dagar efter att datum fastställts och kallelse mottagits (alltså bekräftelsemail med faktura) betala inget innan dess.  

Vid återtagande av anmälan följer MyMasterdog de villkor som Konsumentverket har. Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela MyMasterdogs kriftligen inom 14 dagar efter att anmälan har bekräftats. Du har då rätt att återfå den avgift du betalt, förutom anmälnings- och administrationsavgift, i det här fallet 100 kronor. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift. Om du blir sjuk återfår du kursavgiften mot läkarintyg – anmälnings- och administrationsavgiften i det här fallet 100 kronor. Om hunden blir sjuk återfår du kursavgiften mot veterinärintyg – anmälnings- och administrationsavgiften i det här fallet 100 kronor . Med Vänliga Hälsningar LisenPerssson

FÖRSÄKRING: Strikt ägaransvar gäller, det är hundägarens eget ansvar att ha gällande försäkring för händelser där hunden är inblandad. MyMasterdog frånsäger sig allt ansvar.