Hedeforsens Eagle och matte Lisen under sökarbete. 

Hedeforsens kennelläger v.21 bjöd på  sol och värme i överflöd.  Vi tränade lydnad, spår och uppletande.  Reino höll föredrag om hundens mentalitet och nya korningen. Glädjande nog så har hundens temperament återinförts i poängberäkningen med högsta kofficient. Med andra ord, hunden måste vara tillgänglig, får inte vara feg och måste kunna sortera intryck och reagera vettigt för att leva upp till begreppet: fungerande bruks/tjänstehund.

En annan sak som däremot är mindre bra det är att SKK vill införa INDEX på led-statistik. Läs mer på Reinos hörna


Nu till lägret som kunde slutat i tårar och elände men som löstes med hjälp av en app: Dogtrack och en duktig bevakningshund Hedeforsens CAXI. Dagen led mot sitt slut och vår grupp beslutade att vare sej vi eller hundarna orkade så mycket mer. Vi packade in alla stolar och diverse tillbehör och skulle åka. MEN VAR ÄR BILNYCKLARNA??? Alla bilar åkte – vi letade nycklar! Vi letade i alla fickor, i bilen,  i skogen – inga nycklar.   Inget telefonnummer till resten av gruppen!

Efter en stund, kändes som en evighet men var inte lång stund;  kommer en bil körande på skogsvägen…det visar sej vara RoseMarie och Evert Erlandsson. De undrade vart vi tog vägen och åkte tillbaka.

Eftersom jag är en person som avskyr strul – så hade jag tagit med en extranyckel som låg i husvagnen UTIFALL ATT…. De var då snälla och skjutsade mej dit så att jag fick hämta dem. Allt väl så långt men orginalnycklarna med alla andra nycklar var ju fortfarande borta.

Nästa morgon var hela gruppen med på att gå skallgång efter nycklarna.  Det visade sej att RosMarie även har en duktig sökhund. Vi samlade ihop oss, lade upp en strategi och började gå efter Caxi. Vi gick i ett av spåren som Linn hade sparat på sin app.

Vi gick och gick och modet sjönk allteftersom appen strulade och inga nycklar hittades.

Till sist fungerade dock appen och vid sista apporten på detta spår – där ligger nycklarna. Vilken lycka! Jag flög ner och tog upp dem innan CAXI han ta dem, det var ju lite klantigt!

Husse hade stått på knä, tagit upp godis ur BYXFICKAN!!!!! och samtidigt hade nycklarna följt med ut i blåbärsriset.

Spårmarkens JUNI och husse Lennart

Stort TACK till LINN, ROS-MARIE och Hedeforsens CAXI